De Romein
Retour Nouvelles

MIRJAM POL NEEMT DEEL AAN BAJA WORLD CUP 2021

Rally- en dakarrijdster Mirjam Pol rijdt haar eerste wedstrijd in 2021 op de motor. Ondanks dat het jaar nog jong is en het onzeker is hoe het jaar gaat verlopen, heeft Pol voor haarzelf een interessant en mooi seizoen uitgestippeld richting Dakar 2022.

Vorig jaar maakte rallyrijdster Pol voor het eerst kennis met het fenomeen baja. Dat triggerde haar om eens te kijken naar een andere voorbereiding:

“Ik heb besloten dat ik dit jaar meer korte, grote internationale wedstrijden wil rijden. Normaal focus ik mij op één of twee rallies per jaar, nu heb ik mijn zinnen gezet op deelname aan de World Cup Baja 2021.”

Uit comfortzone

“Een baja bestaat uit twee of drie wedstrijddagen terwijl een rally uit minimaal vijf wedstrijddagen bestaat. Ik ben eigenlijk een dieseltje en kom normaal gesproken pas na een paar dagen echt goed op gang. Baja’s zijn dus wedstrijden die niet echt in mijn straatje liggen maar daardoor moet ik wel uit mijn comfortzone komen en ik denk dat dat goed is en leerzaam kan zijn”, legt Pol haar besluit uit.

De eerste World Cup Baja dit jaar op de agenda van de FIM wordt verreden in Dubai en start vrijdag 19 februari. Pol heeft haar budget voor de komende Dakar nog lang niet sluitend. Maar dankzij een aantal trouwe sponsors die haar zijn blijven steunen - ondanks dat ze niet van start kon gaan in de Dakar 2021 - kan ze haar seizoen in Dubai in elk geval starten.

“Ik heb er enorm veel zin in! Ik ben weer terug in de woestijn en kan eindelijk weer rijden en wedstrijdritme opbouwen. Voor deze baja heb ik een motor gehuurd. Ik heb er al op kunnen rijden om te testen en dat beviel prima. Het voelt heel anders dan op een rallymotor en dat hoort ook zo. Het tempo in een baja ligt hoger. Vanaf de allereerste seconde moet ik 100% scherp zijn en alles geven. Ik hoef geen reserves achter de hand te houden zoals in een rally”, laat Pol vanuit Dubai weten.

De Dubai International Baja 2021 vindt plaats op 19 en 20 februari 2021.

MIRJAM POL NEEMT DEEL AAN BAJA WORLD CUP 2021

Photos

Voir aussi