De Romein
Ga terug Leidingbouw

Eugal lot 9-10

Grondwerk voor aanleg nieuwe gasleiding Eugal

Voor de nieuwe gaspijpleiding Eugal door voormalig Oost-Duitsland kreeg De Romein een deel van het grondwerk gegund. Deze 480 kilometer lange gasleiding tussen de Oostzee en de Tsjechische grens versterkt de aardgasvoorziening in Europa, voornamelijk in Duitsland.

Over gaspijpleiding Eugal

Eugal loopt over een tracé van bijna 500 kilometer van de Oostzee via Mecklenburg-Vorpommern en Brandenburg naar het zuiden van Saksen en vandaar over de grens naar Tsjechië. De aanleg is verdeeld in 14 loten waarvan de constructie per twee stuks is aanbesteed. De Romein verzorgt civiele techniek voor de zes zuidelijkste delen van het traject, de loten 9 tot en met 14.

Uitvoering van het werk aan gasleiding Eugal voor lot 9 en 10

Voor de loten 9 en 10 van Eugal voert De Romein  in opdracht van Streicher vrijwel alle grondwerken uit. Wij verzorgen de complete voorbereiding van het tracé, inclusief het aanleggen van overbruggingen en toegangswegen en het wegzetten van teelaarde. Verder verzorgen wij het aanvullen van de sleuf, herstel van wegen en compleet herstel van het tracé plus omliggend terrein in oorspronkelijke staat. Voor dit project werkt ons team vanuit het projectkantoor in Kasel-Gölsig, met ondersteuning vanuit ons kantoor in Wiedemar.

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom koos de klant voor De Romein?

Hoofdaannemer van deze aanleg is een consortium van verschillende partijen. De aannemer gunde ons het werk omdat verschillende van de betrokken partijen ons kennen van samenwerkingen in het verleden. Naast een gunstige prijs-kwaliteitverhouding en onze specialistische ervaring, kennis en kunde was voor de klant ook van groot belang dat wij een flexibele organisatie zijn met korte lijnen. Wij zeggen wat we doen en doen wat we zeggen.

Exploitant Gascade

Exploitant van de nieuwe pijpleiding wordt het Duitse gastransportbedrijf Gascade. Dit gastransportbedrijf zet zich in voor veilig, betrouwbaar en efficiënt en milieuvriendelijk gastransport in vijf centraal-Europese landen.

Civiele techniek Leidingbouw

Bekijk ook